Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Блог » Инструкции за монтаж на съединител – OPEL ASTRA G 1.4 бензинов двигател X14XE

Инструкции за монтаж на съединител – OPEL ASTRA G 1.4 бензинов двигател X14XE

Катo част от цялостния пакет от техническа помощ на Schaeffler, публикуваме статии с подробни инструкции за подмяна на компоненти от продуктовата гама на компанията за някои от най-популярните модели автомобили на пазара.

Тук ще разгледаме стъпка по стъпка, смяната на съединител на OPEL ASTRA G 1.4 бензинов двигател X14XE, като един от популярните автомобили в страната.

За правилният ремонт се нуждаете от дву-колонен подемник, повдигач за трансмисии, стойка за осигуряване на двигател. Преди да започнете работа по автомобила и повдигането му на подемника, трябва да разкачите кормилната колона от рейката като развиете болта и издърпате нагоре кормилния вал заедно с карето (снимка 1).

Снимка 1

Конкретния автомобил има напълно хидравличен изключващ лагер (CSC), така че за ремонта е необходимо да използвате LuK RepSet Pro (снимка 2), включващ и лагера.

Снимка 2

По отношение на предварителните операции по автомобила, първо трябва да изключите акумулаторната батерия, демонтирайте стойката й и кабелът за заземяване от калника, както и кабелът от бушонната кутия (снимка 3). Този кабел е част от електро-хидравличната кормилна уредба и е свързан към гредата на предния мост, която трябва да демонтирате. Обърнете внимание при демонтажа на предпазителя и кабела (лилав), че има малко зъбче в долния край, което трябва да се повдигне с малка отвертка нагоре (снимка 4).

Снимка 3

Снимка 4

Следваща стъпка е да осигурите двигателя (снимка 5) и да развиете монтажните болтове на скоростната кутия (снимка 6). Повдигнете автомобила и демонтирайте колелата, демонтирайте стабилизиращите биалетки и долните шарнири с помощта на специален инструмент, след това освободете полуоските (снимка 7).

Снимка 5

Снимка 6

Снимка 7

Вижте още новини на MotoFocus.BG