Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Дебитомер

Дебитомерът  е  устройство, което е свързано между всмукателният колектор и въздушния филтър. Той служи да подаде необходимата информация на компютъра на превозното средство, за количеството на постъпилият въздух в двигателя. Чрез данните от дебитомера компютъра пресмята количеството гориво, което е трябва да бъде набавено от дюзите.

Дебитомерът като устройство се състои от термистор, нагреваема жичка и контролна електрическа верига.
Термистора измерва температурата на постъпилият въздух. Нагреваемаста жичка, служи за компенсиране на температурните амплитуди, чрез подаване на ток към нея с различно напрежение. Чрез контролната електрическа верига пък се контролира прецизно  количеството на постъпващият въздух.

Най – често неизправността на дебитомера се установява чрез диагностичен уред.  При неизправен такъв се наблюдава нестабилна работа на двигателя, загуба на мощност, глъхнене на автомобила и дори завишен разход. В повечето случаи проблемът се решава с нов Дебитомер, като задължително след подмяната му, се чистят  записаните грешки в компютъра на моторното превозно средство.

Магазинът ни разполага с богата гама от Дебитомери на доказали се през годините брандове, които са с доказан произход. Работим с продуктовата гама на :  AUTLOG, BOSCH, DELTATECH, DEPO, PIERBURG, PROFITOOL,SIEMENS и много други.