Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » EGR клапан

EGR Клапана, представлява елемент който извършва рециркулационна функция на част от вече отработените газове.  Чрез него отработените газове се връщат обратно в горивната камера,  като  по този начин се намалява пика на температура в цилиндъра на двигателя.
EGR клапаните се вграждат и при бензиновите, и при дизеловите автомобили.

* При Дизеловите двигатели отработените вече газове, заместват част от излишния кислород в сместа преди изгаряне.
* При Бензиновите двигатели, пък се наблюдава измествене на количеството взривно вещество в цилиндрите.

Главната задача на EGR клапана е преди всичко екологична. Целта му е да намали вредните емисий на немалко азотни оксиди и по този начин да действа максималмно екологично на околоната среда.

EGR клапана се състои от: Клапан; Сензор ( Свързан компютъра на превозното средство); Управление на клапана ( механично или електронно ) ; Тръба ( която свързва всмукателния с изпускателния колектор ) и радиатор за охлаждане на рециркулираните газове.

Най – честите повереди на клапана са блокирането му в отворена или затворена позиция. По – честите дефекти са в отворена позиция. Това води до връщането на изгорелите газове в системата през цялото време на работата на двигателя. В този случай се наблюдава загуба на мощност и гаснене на превозното средство. Друг чест дефект е повреда в управлението на клапана, или повреда на самият радиатор на EGR клапана.  В последните два случая е необходимо обезателно, смяната му с нов такъв.

Магазинът ни работи и разполага с богата гама от продукти на EGR клапани. Всички те са с доказан и ясен произход. Работим с марките: ACKOJAP, AUTLOG, BLUE PRINT, BOSCH, DELPHI, DENSO, DT, ENGITECH, EPS, ERA, FEBI BILSTEIN, HANS PRIES, HELLA, HERTH+BUSS, HITACHI, HUCO, JAKOPARTS, MAGNETI MARELLI, MEAT&DORIA, MOBILETRON, NISSENS, NRF, PIERBURG, SWAG, VALEO, VDO, VEMO, WAHLER и много други.