Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Горивен филтър

Горивен филтър

Смяна на горивен филтър

горивен филтърГоривният филтър е важен елемент от горивната система. Той играе роля при качественото филтриране на горивото. Горивните филтри при дизеловите двигатели и двигатели с директно впръскване са по-прецизни при филтрацията, отколкото филтрите, използвани в бензиновите двигатели, което разбира се не означава да разчитате на това и да не подменяте филтъра според препоръките.

  • Сменяйте редовно горивният филтър, особено ако автомобилът ви е оборудван с модерен дизелов двигател
  • Когато купувате автомобил втора употреба, не забравяйте да подмените горивния филтър. Горивният филтър не е скъпа част и двигателят ще стартира без проблем при ниски температури
  • При ниски температури се образуват кристали, които може да доведат до запушване на горивния филтър
  • През зимата използвайте по-качествени горива. Те са по-скъпи, но съдържат добавки, които спомагат да се поддържа чиста горивната система
  • Препоръчително е през зимата да поддържате резервоара пълен. По този начин се предотвратява кондензацията на вода.

Automix.bg може да Ви предложи голяма гама от моторни масла и горивни филтри за всички марки автомобили, като: Мерцедес, Ауди, БМВ, Опел, Форд, Мазда, Тойота, Пежо, Рено и много др.

Разполагаме с разновидности на пройзводители с високо качество като: MANN, MULLER, PURFLUX, BOSCH, UFI, KNECHT и много др.