Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Лагер главина

Лагер главина

лагер главинаЛагеритe на главините позволят на колелата да се въртят свободно и ги държат в правилна позиция, според окачването и кормилната уредба. Лагерите се износват с времето, обикновено в резултат на разбити пътища.

Ако чуете шум, който се увеличава при ускоряване, най-вероятно означава, че някой лагер на главините трябва да бъде подменен. Пренебрегването на повреда в лагерите на главината може да рефлектира на спирачната система, както и да я повреди.

•    Лагерите е хубаво да се сменят по двойки
•    След смяна на лагерите, луфтовете трябва да се коригират от гайката на главината
•    Гайката на главината трябва да се сменя заедно с лагера

 

Кога трябва да се сменят лагерите на главините?

Може да се каже, че се нуждаят от смяна в следствие на шума генериран от колелата, който се усилва, когато увеличавате скоростта и намалява, като завъртите колелото. Играенето на износеният лагер може да има разрушителен ефект върху спирачните дискове, спирачните накладки и в накрая, върху гумите.

 

Как се сменя лагерът на главината?

Смяната на лагера на главината изисква повдигане на автомобила, отстраняване на съответното колело и спирачки, т.е. спирачният апарат и спирачниат диск. След това се демонтира централната гайка на полуоската. Може да се наложи да използвате хидравлична преса, за да избиете лагера от главината. Новият лагер се монтира по обратния ред.
Какво да имате предвид?
Тъй като пробегът на работа на легерите е сходе, препоръчваме лагерите на една ос да бъдат сменени заедно, дори и само единия да е повреден. След смяната на лагера трябва да се регулира хлабината на лагера чрез гайката на главината. Не забравяйте винаги да използвате нова гайка и да я монтирате на място, според препоръчките на производителя, т.е. чрез щифт или чрез огъване на част от втулката. Ако използвате една от все по-популярните самонавиващи се гайки, не забравяйте, че не трябва да се използва повторно.

 

Automix.bg може да Ви предложи лагер главина за всички марки автомобили, като: Мерцедес, Ауди, БМВ, Опел, Форд, Мазда, Тойота, Пежо, Рено и много др.

Разполагаме с разновидности на пройзводители с високо качество като: SWAG, SKF, FAG, RUVILLE, BTA и много др.