Изпрати запитване

Моят профил

Избери марка Масла

Избери спецификация

Разфасовка

    Начало » Масла

Масла

-11%
Цена: 44.00 лв. 38.99 лв.
-11%
Цена: 35.99 лв. 31.99 лв.
-9%
Цена: 10.99 лв. 9.99 лв.
-21%
Цена: 62.99 лв. 49.99 лв.
-7%
Цена: 13.99 лв. 12.99 лв.
-21%
Цена: 63.00 лв. 49.99 лв.
-18%
Цена: 49.99 лв. 40.99 лв.
-7%
Цена: 13.99 лв. 12.99 лв.
-15%
Цена: 47.00 лв. 39.99 лв.
-8%
Цена: 12.99 лв. 11.99 лв.
-15%
Цена: 47.00 лв. 39.99 лв.
-8%
Цена: 12.99 лв. 11.99 лв.
-18%
Цена: 43.99 лв. 35.99 лв.
-19%
Цена: 13.00 лв. 10.50 лв.
-20%
Цена: 45.99 лв. 36.99 лв.
-15%
Цена: 38.99 лв. 32.99 лв.
Показани са от 16 до 32 от 521 (33 страници)

Моторното масло е продукт, който може да бъде или петролен, или синтетичен. Неговата роля е да смазва и да охлажда елементите и триещите се части в двигателя с вътрешно горене.

Двигателните масла се характеризират  по  химически и физични свойства :

* Първото от тях е Вискозитета  - представлява и се възприема като съпротивление, или просто казано гъстота при изливане. Вискозитета представлява напрежението на течността да изтича, и може да се счита като мярка за триенето на флуида.

* Индекс на Вискозитета – това е сбор от числа, които изразяват способността на маслото, да запази първоначалният си Вискозитет, при разлика на температурата от 50 до 100 градуса по Целзий.  

* Съдържание на изкуствени добавки – това са така наречените подобрители, които намаляват триенето и имат анти отлагащи свойства.

* Стабилност на Маслото – характеризира се с устойчивостта на молекулите при високи температури.

* Пламна точка – това е температурата, при която парите над повърхността на флуида, примесени с въздуха, могат да се възпламенят при поднасяне на открит пламък.

Според съдържанието си Двигателните масла се делят на:

* Минерални Масла – 10W40 и 15W40 -  Този тип масла са на природна основа, или просто получени след рафиниране. Поради този факт те са сравнително нискокачествени. В повечето случаи за подобрението им се налага примесването с добавки – постигайки по – добри показатели на устойчивост.

* Полу -  Синтетични –  5W30, 10W40, 15W40 -  Тези масла се получават от най – чистата част, или просто казано от разлагането на минералното масло. Този тип масла не съдържат реактивни въглеродни атоми в състава си. Те издържат на доста по – високи работни темпертатури, в сравнение с минералните масла. Синтетичните масла са с доста по – добри качества от минералните, и при тях не се налага прибавянето на различен тип добавки, за подобряване на характеристиките им.

* Пълна – Синтетика –  0W30, 0W40, 5W40 - Този тип масла се използват за агрегати, които работят под високо налягане. За получаването им, се рекомбинират различни субстанций, в съчетание с индивидуални атоми, като по този начин се създават новите синтетични молекули. Те не се смесват с минерални масла.

Какво представлява КЛАСИФИКАЦИЯТА ПО SAE ( Society Of Automotive Engineers ) – Той дефинира

Вискозитета на маслата. Числото преди буквата “W” ( Зима ) – характеризира вискозитета на маслото при ниски температури ( 0 градуса ), а числото след “W” – вискозитета при високи работни температури.

Какво представлява КЛАСИФИКАЦИЯТА ПО API ( American Petroleum Institute) – тя дефинира качествените показатели на маслото.  Означението „API-Sx” е за Бензинови двигатели, а „API-Cx – за Дизелови двигатели, като „x” е буквеното означение на качеството на маслото, колко е по – голяма буквата след него, толкова качествата му са по – добри.

Класификацията по ACEA (Association des Contructeurs Europeens d’Automobiles) – показва условията в Европа. Означението й е „ACEA-Xy”, като в случая „X” е една от следните буквени означения: A ( Бензин) , B ( Дизел – Леки Автомобили ) , C ( Дизел, Леки Автомобили с филтър за твърди частици) ,  E ( Дизел, Товарни Автомобили ). „y” e символ означаващ качествените показатели на Маслото.

Относно Пробега и Продължителността в километри или мили, на циклите, на смяната на маслото, факторите за това са много. Всичко по – горе изброено зависи от околната температура, броят на студените стартове, износването на двигателя (агрегата), не на последно място. Също така да не забравяме и най – важният фактор, а именно преминатото разстояние с дадено масло.
Трайността на маслото или зависимостта му на смяна е поне веднъж годишно или на всеки 8000 – 10000км, като тази разлика и диапазон е тясно свързана с това дали преминатите разстояния са в градска или извънградска среда. Посочените стойности са за автомобили и леко – товарни автомобили. Изключения правят товарните автомобили ( тип съчленени (Камиони или Тирове), при които се използват т.н (High Mileage Oil).

Надвишавайки т.н сервизен интервал на смяна на масло, всеки един от нас рискува дефектирането, и по – голямото износване на агрегата, с който разполага. Дефектите от завишен пробег с дадено масло или липсата на такова биха довели до:  Силно износване на лагерите и осите ( при автомобили с турбо компресор); прегряване на триещите се части, и следователно блокиране (затягне на отделни елементи от ДВГ); кривене и чупене на оси, които биха били пагубни за агрегата с вътрешно горене.

Затова периодично е желателно да се проверява нивото на маслото в двигателя, както и проверяването за евентуални течове на такова. По – този начин бихме се предпазили от нежаланите последици, изброени по – горе.

МАГАЗИНЪТ НИ, работи и предлага богата продуктова гама, на МАСЛА, с доказано качество и Ясен произход, а именно:  ARAL, BMW ORIGINAL OIL, CASTROL, COMMA, CYCLON, DIVINOL, ELF, ENEOS, FEBI, FORD ORIGINAL OIL, FUCHS, GM ORIGINAL OIL, LIQUIMOLY, MAZDA ORIGINAL OIL, MERCEDES ORIGINAL OIL, MOBI, MOTUL, NISSAN ORIGINAL OIL, REPSOIL, SELENIA, SHELL, TOTAL, TOYOTA ORIGINAL OIL, VALVOLINE, VOLKSWAGEN ORIGINAL OIL, YACCO, ZF и много други.