Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Маслен радиатор

Маслен радиатор

Радиаторът на вътрешното пространство, или т.н радиаторче на парното на автомобила, е изключително важен елемент от отоплителната система на  купето на превознотово средство. Принципът му на действие и устройството му е  е сходно, с това на  водният радиатор на автомобила. То се монтира зад таблото в купето на  автомобила, като част вентилационната и отоплителната му система.
Принципът на действие му е следният:  Загрятата охладителна течност на автомобила преминава през радиатора, като загрява тялото на водният радиатор. По този начин въздуха от вентилатора на радиатора се нагрява, преминавайки през радиатора.
Най – честите му дефекти се дължат на резките температурни разлики, както и самото налягане в охладителната система, докато в даден момент не загуби своята си херметизация. В следствие на което се забелязва теч и сълзене от питата на самото тяло. Това, което се наблюдава като „симптоми“ са запотяване на предното стъкло, съчетано с мазни петна и характерен сладникав мирис.
Следователно е належащо да бъде заменен такъв, за да не се получат и по – сериозни повреди по самата охладителна система на автомобила. Именно заради загубата на охладителна течност, системата може да остане без налична такава и да се получи прегряване на двигателят.

Магазинът ни разполага с богата продуктова гама на радиаторчета за вътрешното пространство на автомобила, а именно: AUTOMEGA, AVA QUALITY COOLING, BLUE PRINT, DENSO, FRIGAIR, HANS PREIS, HELLA, KLOKKERHOLM, LORO,  NISSENS, NRF,  THERMOTEC, VAN WEZEL, VAICO, VALEO, VEMO.