Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Моторче за празен ход/ подгряване

Моторче за празен ход/ подгряване

Стъпковото моторче е елемент, който служи за управление на въздушният поток, през дроселовата клапа. Принципът на действие му е да служи като допълнителна верига за въздух при ускорение, и най – вече при действие на празен ход. Локацията му обикновено е точно над дроселовата клапа, и е пряко свързан с нея.
При работата на двигателя на празен ход, дросела е почти в затворено положение, то стъпковият мотор регулира оборотите на празен ход, пропускайки въздуха.

Стъпковият мотор се състои от:

* Втулка ( най – често тефлонова ), която играе ролята на лагер на електромотора
* Статор
* Ротор
* Втулка
* Ос на електромотора
* Глава на електромотора
* Предпазен водач

Симптомите за повреден и дефектирал стъпков мотор са най – често, угасване на двигателя, след отпускане на педала на газта, или колебания в оборотите на двигателя.  Причинителите на дефектите са най – често, образуване на нагар, в движещите му се елементи, дефектирала електроника и проникване на влага в електрическият модул.

Магазинът ни разполага с богата гама на стъпкови моторчета. Работим с брандове като: AC, AKUSAN, BOSCH, DELPHI, ERA, FEBI BILSTEIN, HANS PRIES, HELLA, JC AUTO, KIA, KOREA, MAGNETI MARELLI, MEAT&DORIA, PIERBURG, VALEO, VDO, VEMO и много други.