Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Пружини

Как работят пружините

Пружината омекотява ефектите от неравностите на пътя и ударите от пътя, превръщайки ги в вибрации. Пружината формира важна връзка между отделните компоненти на окачването, свързвайки масите под и над нея в превозното средство. 

Подпружинните маси включват компонентите на превозното средство, разположени между пътя и пружината, т.е. колелата, спирачката и частите на окачването и управлението на колелото. Всички други компоненти на превозното средство са класифицирани като надпружинни маси и включват каросерията на автомобила, задвижването и останалите части на окачването на колелото и кормилното управление. 

От гледна точка на комфорта при окачване на автомобила, основното правило е, че колкото по-малко е съотношението между под- и надпружинната маса, толкова по-голям е комфортът. Пружината работи заедно със стабилизиращите щанги, гумите и седалките.

 

Взаимодействие между пружина и амортисьор

       Когато автомобил премине над препятствие, това първо въздейства върху пружината, която не трябва да бъде възпрепятствана от прекомерното затихване от страна на амортисьора. Когато автомобил премине над издатина в пътя, препятствието принуждава колелото да се повдигне нагоре. При това пружината се свива. Амортисьорът сега е в етап на компресия. 

След като пружината изравни препятствието, амортисьорът трябва да забави движението на пружината, като освободи напрежението с голяма сила. Амортисьорът е в етап на отскок. Етапът на компресия (компресиране на пружините и амортисьора) е равен приблизително на 25% от амортизиращата сила. Етапът на отскок (когато пружината и амортисьора се разгъват) е равна приблизително на 75% от амортизиращата сила.

Заключение: Пружина с по-висока твърдост (спортна или за ниско окачване) ще работи само в комбинация заедно с подходящия спортен амортисьор.

Automix.bg може да ви предложи голяма гама от пружини за всички видове автомобили Мерцедес, Ауди, БМВ, Опел, Форд, Мазда, Тойота, Пежо, Рено и много други.

Разполага с голям асортимент на марки пружини като: BILSTEIN, SPIDAN, AUTOMEGA, LESJOFORS, MONROE, SACHS, SWAG, CS Germany, FAI AutoParts, KRAFT AUTOMOTIVE, KYB, LEMFORDER, FEBI BILSTEIN, JP GROUP, RUVILLE, TRW, VAICO, TOPRAN,KAGER, OPTIMAL, QUINTON HAZELL, NIPPARTS, MEYLE, KLOKKERHOLM