Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Радиатор - воден

Радиатор - воден

Автомобилният радиатор е един от основните елементи на охладителната система на моторното превозно средство. Чрез него става топлообменът между атмосферният въздух и течността, която циркулира в затворената охладителна верига. Предназначението на водният радиатор е да охлажда нагрятата във водната система охладителна течност.
Материалите, от които се изработва водният радиатор са с голям коефициент на топлоотдаване. Обикновено те са от мед или от месинг.
Радиаторът се състои от горен резервоар, който е свързан чрез еластичен тръбопровод с водната помпа, радиаторната сърцевина, кран за източване и пароотводна тръба. Тръбните радиатори са най – разпространени. Тръбичките, от които се изработват, свързват двата резервоара и са запоени към тях. За увеличаване на охладителната повърхност са поставени пластинки. В днешно време радиаторите се произвеждат  с овално напречно сечение на тръбичките.
Радиаторите се затварят плътно от капачки, в които са поставени два клапана ( въздушен и парен ).

Възможните дефекти, които може да създаде водният радиатор, са спукване, съответно сълзене и теч от питата на радиатора. В тези случаи се налага  подмяната му с нов такъв.

Магазинът ни разполага с богата гама водни радиатори. Работим с утвърдени производители и предлагаме продукти на съответните брандове: AUTOMEGA, AVA QUALITY COOLING, BLUE PRINT, DENSO, FRIGAIR, HANS PREIS, HELLA, KLOKKERHOLM, LORO,  NISSENS, NRF,  THERMOTEC, VAN WEZEL, VAICO, VALEO, VEMO.