Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Стартер

Стартерът представлява устройство, което служи за стартиране на двигатели с вътрешно горене, от всякакъв тип ( мотори, коли, камиони и др. ). Това, което прави стартера е да завърти маховика на двигателя, до нужните му обороти за стартиране.

Стартерът се състои от :

* Корпус
* Ротор – състои се от вал, роторен пакет и колектор
* Статорна намотка
* Редукторни предавки
* Преден капак
* Бендикс
* Съединител към бендикса
* Капачка на включвателя
* Включвател
* Клеми
* Контакт
* Заден капак
* Четкодържател с четки и пружини – четките са изработват от мед, олово, калай и графит.

Стартерът е оборудван с електромагнит , който първоначално прилепя зъбното си колело към маховика на двигателя, за да предаде въртеливото си движение, и така да стартира двигателя.
Водонепроницаемостта на електродвигателя се осигурява чрез гумени уплътнителни пръстени, поставени между предпазният капак и тялото на електродвигателя. Изводните клеми на тяговото реле пък са улплътнени с гумени шайби, а съединенията му  - с гумени пръстени.

За да бъде възможно най – дълъг животът на стартера, той се нуждае от периодична инспекция. Те се правят най – често в сервизи, оборудвани с необходимата диагностична апаратура. Стандартната продължителност на живота на един стартер е около 6 години, при ежедневна употреба.

Най – честите дефекти, които могат да го сполетят са:

* Износени четки
* Лоши контакти
*  Втулки
* Дефектирала тягова бобина
* Липса на смазка
* Наличие на нагар по конактните части
* Разлепени пластини

За повреда може да се говори също и когато алтернатора ( шайбата му  се върти трудно и мудно, или въобще не се движи, когато е блокирала ).

Магазинът ни предлага и работи с доказани производители при стартерите, и резервните части за тях, а именно: 4RIDE, ADRIAUTO, AKUSAN, ARROWHEAD, ATHENA, BOSCH, BPART, CMG, CQ, DAF, DENSO, DT, ERA, FEBI, HANS PREIS, HELLA, HERTH+BUSS, HITACHI, HUCO, IMPREGOM, INPARTS, JAKOPARTS, KOREA, LAUBER, LETRIKA, LUCAS, MAGNETI MARELLI, MEAT&DORIA, MITSUBISHI, MONARK , PETERS, POWER TRUCK, PRESTOLITE ELECTRIC, RMS, SEALEY, STARDAX, VALEO, VEMO, VICMA и др.