Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Тампон-макферсън

Тампон-макферсън

тампон-макферсънГорните тампони на амортисьорите обират вибрациите създадени от окачването и намаляват шума от него. С време те се износват и в резултата на което, издават неприятен шум и нарушаване на цялостта на окачването.

 

Къде седят тампоните на амортисьора?

Амортисьорите, с макферсон са оборудвани с тампони, разположени в горната част, чиято задача е да обират вибрациите, идващи от окачването и да намалят шума, който създават те. Подобно на много други компоненти на автомобила, тампоните се износват, причинявайки досадно шумолене и играене в горната част на амортисьора, което намялява неговата ефективност.

 

Неизправности на тампоните на амортисьорите

  • износване или нацепване на гумения елемент;
  • износване на лагера;
  • ръждясване на металните съставляващи.

 

Признаци за неизправност на тампоните на амортисьорите

  • трудно управление на автомобила при завои;
  • характерно почукване при попадане на колелото в дупка;
  • вибрация на волана при шофиране по некачествено пътно покритие;
  • нарушаване на показателя за задния ъгъл на отваряне на колелата;
  • преждевременно изтриване на протекторното изображение.

 

Как се сменят тампоните?

Смяната на тампоните на амортисьори изисква демонтиране на целия макферсон. За тази цел амортисьорът се откача от шенкела. Следва, тампона на амортисьора, разположен в горната му част. След това тампона се разглобява. Смяната на тампоните е добра възможност да проверите състоянието на останалите компоненти, включително лагерите на амортисьорите, техните буфери и прахозащитни тампони и да ги подмените, ако е необходимо, за да избегнете повторно разглобяване на макферсона в случай на повреда. След това, всичко се монтира в обратен ред. Добра идея е да проверите реглажа на колелата.

 

Какво да имате предвид?

Тъй като тампоните обикновено издържат еднакъв пробед, в случай, че тампона от едната страна е повреден е добра идея да смените и тампона от другата страна, за да избегнете повторно разглабяне. При смяна на амортисьорите или пружините трябва да се сменят и тампоните и лагерите.

Онлайн магазинът за авточасти на Automix.bg ще Ви предложи голяма гама от тампони за всички автомобили Мерцедес, Ауди, БМВ, Опел, Форд, Мазда,Тойота, Пежо, Рено и много др.

Предлагаме голяма гама от производители на тампони като LEM, SACHS, SKF, RUVILLE, SWAG, KYB