Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Въздушен филтър

Въздушен филтър

въздушен филтърВъздушният филтър прoчиства въздуха, който прониква във всмукателния тракт, а след това и в двигателя, от твърди частици, остатъци от изгорели газове и прах. Филтрите са от този вид експлоатационни елементи на автомобила, които изискват от потребителя редовна подмяна.

Улавяните от филтъра замърсявания на въздуха след известно време го задръстват, което води до преминаване на по-малки количества въздук към цилиндрите на двигателя, което пък от своя страна може да доведе до значителен спад в мощността му, по-кратък период на експлоатация, по-висок разход на гориво, а дори и до повреда на цилиндрите, буталата и буталните пръстени. При леките автомобили най-популярни са т.нар. сухи филтри, при които въздухът преминава през филтриращ материал, най-често памук или целулоза

 

Колко често се налага смяна на въздушния филтър?

Според препоръките на техниците филтърът трябва да бъде сменян по време на периодичната смяна на маслото на автомобила, който в зависимост от честотата на каране, трябва да се провежда след изминаване на около 10 000 - 15 000 км.

 

Смяна на филтъра

Смяната на въздушния филтър е една от най-лесните дейности, които се препоръчва да бъдат извършвани редовно от собствениците на моторни превозни средства. Първо е необходимо да бъде локализирана кутията на филтъра (най-често тя се намира отстрани на двигателя), след това трябва да бъде демонтиран нейния капак и да се извади филтърът. Следващата ни стъпка е почистване с помощта на влажен мек парцал на кутията от едрите замърсявания. В чистата кутия поставяме нов филтър, като обърнем внимание той да приляга точно на мястото си, затваряме капака и операцията е приключена.

 

Automix.bg може да Ви предложи голяма гама от моторни масла и Въздушни филтри за всички марки автомобили, като: Мерцедес, Ауди, БМВ, Опел, Форд, Мазда, Тойота, Пежо, Рено и много др.

Разполагаме с разновидности на пройзводители с високо качество като: MANN, MULLER, PURFLUX.BOSCH, UFI, KNECHT и много др.