Изпрати запитване

Моят профил

★ Запази сайта
Поръчай по телефона
    Начало » Запалителни кабели

Запалителни кабели

Автомобилните запалителни кабели са неразделна част от електрическата запалителна част на моторното превозно средство. Запалителният кабел е със специална конструкция. Всеки проводник има накрайник за монтиране върху запалителната свещ. За премахването на всякакъв вид смущения и външни фактори, в накрайниците се монтира високоомен резистор, или целият накрайник се поставя в алуминиев екран. В запалителният кабел има навит  тънък проводник. Външната страна на проводника има дебела изолация от поливинилхлорид. Независимо от промените, свързани със запалителните системи, кабелът за високо напрежение е неизменна, непроменена част от запалителната система.
Функцията на запалителният кабел е свързва запалителните свещи с бобината. Те доставят ток до запалителните свещи, който е необходим за възпламеняването на горивовъздушната смес в цилиндъра.     
Запалителните кабели са консуматив, който трябва да бъде подменян на определен пробег или време.
Най – честите проблеми със запалителните кабели са пробив на самата оплетка (намотка), вследствие на което се получава искрене, видно в повечето случаи при по намалена осветеност. Другият възможен дефект е просто прекъсване и окъсяване на запалителният кабел. В по – голям процент от случаите запалителните кабели е необходимо да бъдат подменени с нови такива.
При дефектирали запалителни кабели забелязваме най – често прекъсване на двигателя и нестабилност в работата му, неравномерна работа и колебания в оборотите му. За това се налага и подмяната им.

Магазинът ни разполага със следните продукти, на утвърдени брандове и производители при запалителните кабели, а именно: ERA, EYQUEM, FACET, AUTOMEGA, BERU, BLUE PRINT, TOPRAN, VALEO, VEMO, KRAFT AUTOMOTIVE, MAGNETI MARELLI, FEBI BILSTEIN, HUCO, HITACHI, ASHIKA, BOSCH, BREMI, STC, SWAG, TESLA, JANMOR, JAPANPARTS, NGK, NIPPARTS, JP GROUP, KAGER.